Sebarang pertanyaan dan maklumat boleh berhubung dengan kami di info.amankampus@gmail.com

Wednesday, 8 February 2012

Sekitar Pentas Anak Muda di Rumah Media Melaka

Saudari Badriah - wakil Aman Kampus
Bertempat di Rumah Media Melaka, Kelab Chedet bersama ASPIRASI dan GPMS menganjurkan PENTAS ANAK MUDA dalam siri Jelajah Aman Kampus.


Badariah, wakil Aman Kampus membicarakan peranan Belia & Mahasiswa kepada masyarakat. Antara tanggungjawab mahasiswa adalah turun padang untuk mempromosikan pendidikan sepanjang hayat kepada golongan yang lebih muda.

Beliau sarankan Mahasiswa supaya menjadi ikon kepada masyarakat terutamanya adik-adik yang masih bersekolah. Bantu mereka dengan menyalurkan maklumat supaya mereka boleh merancang masa depan yang lebih baik.

Saudara Saufi - YDP GPMS UteM
Exco Kelab Chedet berbicara mengenai Dinar Emas

Sudah dua hari berlangsungnya Kembara Aman Kampus dan hari ini merupakan hari ke-3. Apa yang menarik mengenai Kembara Aman Kampus adalah para mahasiswa yang mengikuti kembara 14 hari ini tidak mengetahui apakah aktiviti yang akan mereka lakukan keesokkan harinya.

Pihak urusetia tidak memaklumkan setiap aktiviti yang bakal dilakukan sebaliknya para mahasiswa yang terlibat hanya mengetahui aktiviti mereka hanya beberapa jam sebelum aktiviti tersebut dijalankan.

Video dua hari Kembara Aman Kampus akan dimuat-naik pada jam 8.00 pagi di blog 1-PELURU - IKUTI LAPORAN DI BLOG-BLOG LAIN YANG TURUT MEMBUAT LIPUTAN KEMBARA AMAN KAMPUS :Laporan oleh bloggers YY

No comments:

Post a Comment